Discriminare imobiliara

DISCRIMINARE IMOBILIARĂ

1. Apartament in Berceni, in bloc construit in 1986, 57 mp, 3 camere, un balcon, un grup sanitar, valoare de piata apx 75-80,000 eur. Poate fi ipotecat, poate fi asigurat, poate beneficia de îmbunătățiri termice, poate fi vandut, poate fi inchiriat.

1.1 Apartament in zona Piata Romana, bloc construit in anul 1936, 95 mp, 3 camere, doua balcoane, 2 grupuri sanitare, camera de serviciu si boxa, total suprafata 110mp, valoare de piata apx 75-80,000 eur. Blocul este incadrat in clasa 1 Risc Seismic. Apartamentul nu poate fi ipotecat, nu poate fi asigurat, nu poate beneficia de îmbunătățiri termice, nu poate fi vandut cu credit bancar, foarte greu poate fi inchiriat.

Aceasta este realitatea centrului orasului Bucuresti.

Printr-o expertiza de 20 de pagini efectuata in 2-3 zile lucrătoare, incepand cu anii 1996-1997, s-a produs cea mai evidenta discriminare imobiliara din istoria Romaniei. In mod premeditat, autoritatile au depreciat atat financiar cat si moral imobilele situate in cele mai frumoase si mai pline de istorie zone ale Bucureștilor, forțând cetatenii sa accepte o situatie fara iesire: o proprietate fara viitor ori o vanzare la sfert din valoare. Astfel, timp de 50-60 de ani, statul roman foloseste imobilele interbelice dobândite prin abuz si prin crima, iar dupa valuri de retrocedări, dupa ani de procese in instantele civile, acesta returnează niste epave, le încadrează in clase de risc seismic si le arunca in gaura neagra a deprecierilor transferând intregul set de obligatii asupra proprietarilor de drept. Aceste actiuni ostentative si certe impotriva cetățeanului, nu trebuie lăsate fara sanctiuni.

EVALUARE IMOBILIARĂ